Aktørerne: Bedre uddannelser vitalt i 2012
10-01-2012

Altinget Forskning & Innovation bringer d. 9. januar en artikel om, hvad der står på centrale aktørers dagsorden i 2012.

I artiklen udtaler direktør i GTS - Ragnar Heldt Nielsen:

"For os at se skal den nye innovationsstrategi være en platform, der styrker samarbejdet mellem virksomheder, universiteter og GTS'er - samt regionale og lokale aktører. I forhold til udviklingen af nye erhvervsforskningscentre skal der fx være fokus på videndeling og anvendelse af opbygget viden.

Den nye innovationsstrategi skal gå på to ben. Der er brug for en "nu og her indsats", der får den allerede opbyggede viden i arbejde i virksomhederne, så der bliver skabt hurtig udvikling og innovation. Danmark har ikke råd til at putte mere viden på tanken, den skal ud at virke nu.

Samtidig er det nødvendigt at sikre en langsigtet indsats, der kan holde Danmark inde på banen i forhold til de strategiske nøgleteknologier, og som sikrer, at erhvervslivet er med helt fremme, når forskningssatsningerne skal vælges.

Set i relation til den nuværende økonomiske krise og tab af dansk konkurrenceevne, er det særdeles vigtigt, at den nye innovationsstrategi ikke trækker i langdrag. Danmark sakker fortsat bagud på en række konkurrenceparametre, så det er bare med at komme i gang med at udvikle strategien, hellere i dag end i morgen."

Læs mere på altinget.dk